Main menu

Βελονισμός για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Συμπτώματα του συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα;

Γενικά τα συμπτώματα ξεκινούν σταδιακά έτσι το άτομο νιώθει γαργαλητό, κάψιμο και φαγούρα στην παλάμη του χεριού και τα δάχτυλα, ειδικότερα τον αντίχειρα. Σε αρκετές περιπτώσεις οι ασθενείς νιώθουν πρησμένα τα δάχτυλα χωρίς να είναι ευδιάκριτο το πρήξιμο.

Τα συμπτώματα αυτά μπορεί να εμφανιστούν σε κάποιο από τα χέρια ή και στα δύο χέρια ταυτόχρονα ιδιαίτερα στην διάρκεια της νύχτας μια και η πλειονότητα των ατόμων κοιμούνται με λυγισμένους καρπούς. Το άτομο μπορεί να νιώσει την ανάγκη να τινάξει το χέρι του

Καθώς τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα, το άτομο αντιλαμβάνεται συμπτώματα και στην διάρκεια της ημέρας. 

Σε χρόνιες περιπτώσεις υπάρχει η πιθανότητα φθοράς στους μυς της βάσης του αντίχειρα, ενώ υπάρχουν και σπάνιες περιπτώσεις που το άτομο δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ζέστη από το κρύο με την αφή

Αιτίες εμφάνισης συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα 

Το σύνδρομο αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα διάφορων παραγόντων που αυξάνουν τηνπίεση όχι μόνο του νεύρου αλλά και των τενοντών. Μπορεί να προέλθει επίσης από κάποιο τραυματισμό στον καρπό που προκαλεί πρήξιμο όπως διάστρεμμα ή κάταγμα. Η ρευματοειδής αθροίτιδα, η επαναλαμβανόμενη χρήση εργαλείων που δονούνται, η δημιουργία κάποιας κύστης και κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης η κατακράτηση υγρών. Μερικές φορές ο λόγος εμφάνισης του δεν εξακριβώνεται. Δεν έχει αποδειχθεί ακόμη εάν οι επαναλαμβανόμενες κινήσεις καρπού και χεριών στην δουλειά μπορούν να το προκαλέσουν.Όμως οι συνεχόμενες κινήσεις που εκτελούνται στην βάση μιας καθημερινής κίνησης μπορεί να καταλήξει σεπαθήσεις όπως η τεντονίτιδα. 

Βελονισμός και σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

συνδρόμου του καρπιαίου σωλήνα. Ο βελονισμός μπορεί να εφαρμοστεί συμπληρωματικά με άλλες θεραπείες, είτε συμβατικές, είτε εναλακτικές, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί και μεμονωμένα, ως εναλλακτική θεραπεία. 

Στην πρώτη επίσκεψη για βελονισμό θα ζητήθει από τον ασθενή το αναλυτικό ιατρικό του ιστορικό και τον τρόπο ζωής του όπως διατροφή,άσκηση και όποιες άλλες δραστηριότητες που μπορεί να το επιρρεάζουν. 

Ο βελονισμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση πολύ λεπτών βελονών στο σώμα και το πρόσωπο. Στην περίπτωση του συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα οι βελόνες τοποθετούνται στα χέρια, στις παλάμες, στους καρπούς, τους αντίχειρες αλλά και σε άλλα μέρη του σώματος όπως τον λαιμό, τα πόδια και το πάνω μέρος της πλάτης. Τυπικά 10 με 20 βελόνες χρησιμοποιούνται αν και ο αριθμός τους μπορεί να διαφέρει. Το άτομο νιώθει μόνο μια ελαφριά ενόχληση από το τσίμπημα τους. Μόλις τοποθετηθούν είτε περιστρέφονται χειροκίνητα είτε εφαρμόζεται πάνω τους μικρής έντασης ρεύμα. 

Συνήθως μια συνεδρία διαρκεί από 20 εώς 30 λεπτά για καλύτερα αποτελέσματα.Ο αποτελεσματικός βελονισμός περιλαμβάνει σειρά θεραπειών σε μια περίοδο τριών έως και έξι εβδομάδων, συνήθως 2 φορές την εβδομάδα.

Πλεονεκτήματα βελονισμού για το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα 

  • Εξισσορόπηση των χημικών ανισσορροπιών του σώματος 
  • Απουσία επιβλαβών και επικίνδυνων παρανεργειών όπως και επιπλοκών όπως στην περίπτωση εγχείρησης 
  • Εμφανή και σημαντικά ωφέλη με μεγάλη διάρκεια 
  • Η μη χρήση φαρμάκων οδηγεί πολλούς στον βελονισμό. 
  • Αποτελέσματα ακόμη και σε περιπτώσεις που όλα τα άλλα απέτυχαν. 
  • Οι ασθενείς παρατηρούν ουσιαστική διαφορά με τακτικές θεραπείες. 
  • Μερική ανακούφιση αναμένεται απευθείας ακόμη και με την πρώτη συνεδρία. 
  • Είναι γενικά αναίμακτη και ανώδυνη. 
  • Δεν είναι συγκεκριμένος αλλά προσαρμόσιμος στην περίπτωση.
e-max.it: your social media marketing partner

Facebook